Sterkste merken op ranglijst

Posted by dampy | Business,Marketing,Ondernemen | Tuesday 4 October 2011 12:58 pm

Coca-Cola voert voor het twaalfde achtereenvolgende jaar de ‘Best Global Brands’ – ranglijst van Interbrand aan en blijft daarmee volgens het Merkenadviesbureau het meest waardevolle merk ter wereld. Apple (nr. 08) blijkt de sterkste stijger. Het zag zijn merkwaarde met maar liefst 58% toenemen en maakte daarmee zijn entree in de top 10 met een merkwaarde van 33,5 miljard dollar. Technologische merken scoren hoog: zeven van de top 10-merken en vier van de snelste stijgers zijn technologische merken.
Luxemerken zijn terug van weggeweest en de auto-industrie liet dit jaar een opvallend herstel zien. Een aantal financiële merken daarentegen blijft kampen met de nasleep van de bankencrisis van 2008. Nederlandse merken presteren sterk. Vooral Heineken presteerde in 2011 goed als sterkst groeiende biermerk op de wereldwijde ranglijst.

Dit jaar kent de wereldwijde merkentop drie Nederlandse merken: Philips (nr. 41), Shell (nr. 74) en Heineken (nr. 91). Patrick Stal, Director Business Development bij Interbrand Amsterdam: ‘Dit zijn drie internationaal succesvol gepositioneerde merken die actief bezig zijn met het creëren van merkwaarde. Vooral Heineken heeft dit jaar met 8% een indrukwekkende groei laten zien. Deze groei is mede te danken aan de strategie die erop is gericht om van Heineken een global merk te maken. Bovendien is het Heineken gelukt zich helder te differentiëren in een markt waar het merk een zeer grote rol speelt in het beslissingsproces. Zo hebben Budweiser en Corona respectievelijk 0% en 2% groei gerealiseerd. Een dergelijke groei als die van Heineken evenaart die van luxe drankmerken zoals Johnnie Walker, Smirnoff en Moët & Chandon.’

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • eKudos
 • email
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MSN Reporter
 • MySpace
 • NuJIJ
 • Ping.fm
 • Reddit
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • Twitter
 • Add to favorites
 • Hyves

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

VoucherMag Wordpress Theme
ө` 󥹥` 󥹥` ө` ۥ 󥹥` ꥫ 󥹥` ޥ monster cable إåɥۥ 󥹥` `å ө`ĥ󥹥` 󥹥` 磻쥹 󥹥`ө` 󥹥` `֥